«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Εκπαίδευση προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα σε συσσίτια απόρων ή / και κοινωνικά παντοπωλεία

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των  κοινωνικών φορέων  της Π.Ε. Ρεθύμνης, οργάνωσε τη Δευτέρα 8/4/2013, συνάντηση με θέμα «Εκπαίδευση προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα σε συσσίτια απόρων ή και/ κοινωνικά παντοπωλεία», στο κτίριο της Π.Ε Ρεθύμνης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Π.Ε. Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, πρόεδροι συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, εκπρόσωποι, των κοινωνικών υπηρεσιών Δήμων Π.Ε Ρεθύμνου, του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης τονίστηκε  η σημασία της εκπαίδευσης του εθελοντικού προσωπικού,που εμπλέκεται στην διαχείριση τροφίμων σε εστίες παροχής κοινωνικού έργου και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

 

 

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι διάρκειας 5 ωρών (μιας ημέρας), με εισηγητές από το μητρώο εθελοντών εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ ενώ το σύνολο της εκπαίδευσης εποπτεύεται και πιστοποιείται από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Τέλος ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες φορείς να ενημερώσουν άμεσα για τα άτομα τα οποία πρόκειται να εκπαιδευτούν, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και να οριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της εκπαίδευσης.

Η κα Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι, «Η υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στο δυναμικό καταναλωτικό περιβάλλον με το οποίο καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή, απαιτεί να έχουμε γνώσεις και να  αναπτύσσουμε δεξιότητες πάνω σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας των Τροφίμων. Ως Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε την υγεία των  συμπολιτών μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και για το λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία εκπαίδευσης προσώπων που χειρίζονται τρόφιμα σε συσσίτια απόρων ή / και κοινωνικά παντοπωλεία μέσω του εκπαιδευτικού φορέα ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για να συμβάλλουμε στη βελτίωση του πολύ σημαντικού κοινωνικού έργου που παρέχουν». 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονταιστο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, κ. Πίτερης Χαράλαμπος, Νικολουδάκης Γεώργιος (απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα) 2ος όροφος & στα τηλέφωνα, 2831040052-51-50.

Δελτίο ενημέρωσης

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε αυτόματα με ειδήσεις και νέα από το ΚΕΚΑΠΕΡ.

Το e-mail σας*


Online χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.