«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) ανταποκρινόμενο σε αίτημα  τουΠολιτιστικού & Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος»και του Πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Διαμαντάκη και Γενικού Δ/ντή του Πολιτιστικού Κέντρου, διοργάνωσε εκπαιδευτική συνάντηση με στόχο την πιστοποίηση των συμμετεχόντων πάνω σε θέματα: «Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού κέντρου Αμαρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο&Κ) της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, στις 14 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν πάνω σε θέματα ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων και ειδικότερα: Κινδύνους από την ύπαρξη των παράνομων προϊόντων φυτοπροστασίας και τους μεθόδους αναγνώρισης τους. Στοιχεία αναφορικά με την τήρηση του σχετικού αρχείου. Πηγές κινδύνου και κίνδυνοι που συνδέονται με τα γεωργικά φάρμακα και τους τρόπους εντοπισμού και ελέγχου αυτών. Μέτρα ελαχιστοποίησης των κινδύνων για τον άνθρωπο, τους οργανισμούς που δεν αποτελούν στόχο και για το περιβάλλον. Μέτρα έκτακτης ανάγκης για την προστασία της υγείας του ανθρώπου, του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, σε περίπτωση τυχαίας διαρροής, μόλυνσης και ακραίων καιρικών φαινομένων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο απόπλυσης γεωργικών φαρμάκων. Χρήση και συντήρηση του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και ειδικές τεχνικές ψεκασμού (π.χ. ψεκαστήρες χαμηλού όγκου και ακροφύσια χαμηλής αερομεταφοράς), καθώς και τους στόχους του τεχνικού ελέγχου των χρησιμοποιούμενων ψεκαστήρων και τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του ψεκασμού, κ.ά..

Εισηγήτρια ήταν η κα Βυτινιώτου Ειρήνη,προϊσταμένη τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγιειονομικού Ελέγχου της Δ.Α.Ο & Κ. Π.Ε. Ρεθύμνης

Σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους χρήστες γεωργικών φαρμάκων προκειμένου να υιοθετήσουν σε κάθε αγροτική δραστηριότητα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας διασφαλίζοντας την υγεία τους και την προστασία του περιβάλλοντος.  

Μέχρι σήμερα το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ το οποίο αποτελεί το μοναδικό Δημόσιο ΚΔΒΜ2 της περιφέρειας Κρήτης που παρέχει την υπηρεσία αυτή, έχει πιστοποιήσει μέσω του πιστοποιημένου εργαστηρίου του 183 απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική έντυπη αίτηση ή μέσω e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Toκόστος συμμετοχής στις εξετάσεις είναι 25 € και αφορά μόνο το ποσό για το προαπαιτούμενο παράβολο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς άλλη πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση. Αιτήσεις και πληροφορίες για τις εξετάσεις Ο.Χ.Γ.Φ. παρέχονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς), καθημερινώς και ώρες 08:00-15:00, καθώς και στα τηλέφωνα 2831040050/52. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. – Περιφέρεια Κρήτης http://www.kekaper.gr.

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.