Πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ πρόκειται να υλοποιηθούν για τέταρτη χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες που διαμένουν νόμιμα στην Περιφέρεια Κρήτης, σε μόνιμη ή εποχιακή βάση.

Το πρόγραμμα έχει στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη της κοινωνίας του Ρεθύμνου για μαθήματα  Ελληνικής γλώσσας και να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση που εκδηλώνεται. Η ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων στην Ελληνική Γλώσσα διευκολύνει την ένταξη του αλλόγλωσσου ατόμου στην τοπική κοινωνία, στο εργασιακό περιβάλλον, στον τρόπο ζωής και στον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και στην απλή διεκπεραίωση καθημερινών δραστηριοτήτων ή γραφειοκρατικών διαδικασιών.  

 Τα μαθήματα θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες, από τον Ιούλιο 2022 έως τον Δεκέμβριο του 2022, καλύπτοντας βασικές ή προχωρημένες γνώσεις της γλώσσας, σε δίωρα πρωινά τμήματα, που θα λειτουργούν δύο φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, όσοι επιθυμούν να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους, θα έχουν τη δυνατότητα, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, να συμμετάσχουν στις εξετάσεις Απολυτηρίου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου για ενήλικες ή στις εξετάσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, Ηγ. Γαβριήλ 103-105, 2ος όροφος (έναντι της Τράπεζας Πειραιώς), καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00, ή να καλούν στα τηλέφωνα 2831040050-53-52. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται εντύπως στα γραφεία του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ. Επίσης, μπορείτε να την τυπώσετε από την ιστοσελίδα www.kekaper.gr και να την αποστείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σε κάθε περίπτωση την αίτηση απαιτείται να συνοδεύει έγγραφο που αποδεικνύει τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος (δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα ή έχει εκδοθεί από αρμόδιες ελληνικές αρχές).

 Ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων : 15/07/2022.