«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Βραβείο BRAVO στο ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ απονεμήθηκε το βραβείο BRAVO, για πρώτη φορά, με την πρωτοβουλία με τίτλο «Εθελοντικές πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, σε εθελοντές χειριστές τροφίμων σε συσσίτια απόρων από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Δημόσιο ΚΔΒΜ2)» και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία BRAVO IN ACTION(Συνεργασίες).

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής την Πέμπτη 25 Μαΐου. Τα BRAVO SUSTAINABILITY AWARDS 2017, διοργάνωσε το Quality Net Foundation, αναδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες  που συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Γερμανικού Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη βιώσιμη Ανάπτυξη (ESDN) και του Παγκόσμιου Επιχειρηματικού Συμβουλίου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Την  εκδήλωση, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου και  χαιρέτησε εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Στην τελετή επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου,  του ΕΒΕΑ, καθώς και Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Τραπεζών με στόχο να αναδείξει τις πρωτοβουλίες  που συμβάλλουν στη Δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο και στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στη χώρα μας.    

Η ανάδειξη έγινε μεταξύ 278 πρωτοβουλιών Επιχειρήσεων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας Πολιτών, που συμμετείχαν φέτος στον Kοινωνικό  Διάλογο BRAVO και αναπτύχθηκε σε Εθνικό επίπεδο με 200 κοινωνικούς εταίρους και 7.000 ενεργούς πολίτες, υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα της συνεργασίας και της σύμπραξης όλων των ενεργών πυρήνων της Ελληνικής κοινωνίας με στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Περισσότερα...

Διευκρινίσεις από τον ΕΦΕΤ - Οδηγίες Εφαρμογής ΥΑ 14708/2007

Το τμήμα Τμήμα Εκπαίδευσης - Δ/νση Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης και Πληροφορικής του Ενιαίου Ελέγχου Φορέα Τροφίμων με το υπ' αρίθμ 4879/14-4-2017 έγγραφο του εξέδωσε διευκρινιστιοκή εγκύκλιο με τίτλο "Οδηγίες Εφαρμογής ΥΑ 14708/2007 - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία υλοποίησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων και των Ελεγκτικών Αρχών και Φορέων του Επισήμου Ελέγχου Τροφίμων".

Σκοπός της παρούσας διευκρινιστικής εγκυκλίου της ΥΑ 14708/2007, είναι η ορθή ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων στην υποχρεωτική εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων, προκειμένου να υπάρξει ενιαία και ορθή εφαρμογή της.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 4879/12-4-2017

Ολοκλήρωση και παραλαβή βεβαιώσεων παρακολούθησης προγράμματος εκπαίδευσης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και την Ε.Τ.Κ. «Ο Ξένιος Ζευς».

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) σε συνεργασία με το

 Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), του τομέα Ρεθύμνου και την Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς», ολοκλήρωσε δύο προγράμματα εκπαίδευσης Α’ Βοηθειών με τίτλο «Πρώτες Βοήθειες και βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση με τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή».

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στην πιστοποιημένη δομή του παραρτήματος ΚΕΚΑΠΕΡ στα Μυσσίρια και το παρακολούθησαν συνολικά 46 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο οποίο οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα άσκησης πάνω σε βασικές πρακτικές υποστήριξης της ζωής, αυτόματη εξωτερική απινίδωση, προσέγγιση ατόμου που έχει καταρρεύσει, εφαρμογή θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων διάσωσης, πλάγια θέση ασφαλείας, αντιμετώπιση πνιγμονής – εξαγωγή ξένου σώματος, αντιμετώπιση πνιγμού κ.ά). Εισηγητές στα προγράμματα ήταν εκπαιδευτές-διασώστες του τμήματος ΕΚΑΒ Ρεθύμνου. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Περισσότερα...

Διενέργεια Εξετάσεων από τον ΕΦΕΤ στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) στο πλαίσιο εφαρμογής της αρίθμ. 14708/2007, ενημερώνει για τη διενέργεια εξετάσεων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Δικαίωμα στις εξετάσεις έχουν όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων  Επιπέδου-1.  

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα πραγματοποιηθούν στις πιστοποιημένες αίθουσες της Κεντρικής δομής του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ηγουμένου Γαβριήλ 103-105) την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρες από 10:00 έως 15:00.

Η διάρκεια της κάθε εξέτασης θα είναι 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, οι εξεταζόμενοι οφείλουν απαραιτήτως να φέρουν την ημερομηνία της εξέτασης τους: α. στυλό, β. τα απαραίτητα προσωπικά έγγραφα για την ταυτοποίηση τους (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα) καθώς και γ. να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ (όχι της επιχείρησης που απασχολούνται).

Τη μέριμνα για την ορθή διεξαγωγή των εξετάσεων θα φέρουν οι υπάλληλοι της Δ/νσης Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Πληροφορικής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΕΤ.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση διήμερου σεμιναρίου τυροκομίας από το Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο Μεσσαράς σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Μεσσαράς (Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο) σε συνεργασία με το Δημόσιο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου - Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Παρασκευή Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Πηχτόγαλου Χανίων».

 

Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν το πιστοποιημένο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) τυρί της Κρήτης, τη γεωγραφική ζώνη προέλευσης του γάλακτος και του προϊόντος (Ν. Χανίων), τα φυσικά, χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του , τη μέθοδο  παρασκευής και κυρίως να συμμετάσχουν στην παρασκευή του παραδοσιακού κρητικού φρέσκου μαλακού άσπρου τυριού, άμεσης κατανάλωσης.

Το σεμινάριο ήταν διάρκειας δέκα (10) ωρών και περιελάμβανε θεωρητική παρουσίαση και ανάλυση των σταδίων παρασκευής, παρουσίαση του πιστοποιημένου τρόπου παρασκευής όπως έχει καταχωρηθεί στον ευρωπαϊκό κατάλογο DOORτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη», επίδειξη της μεθόδου παρασκευής ενώ κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στον τρόπο παρασκευής, στο εργαστήριο του ΠΓΣ Μεσσαράς (Γεωργική Σχολή). 

 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η καΧαλκιαδάκη Μαρία, Γεωπόνος,υπεύθυνη του ΠΓΣ Μεσσαράς και στη συνέχεια η καΧατζηγεωργίου Στέλα, Γεωπόνος,παρουσίασε τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και κυρίως τις εθελοντικές πρωτοβουλίες της Σχολής σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο παρασκευής του τυριού που αφορούσε την παστερίωση και αργή πήξη του γάλακτος ενώ παράλληλα έγινε γενική και ειδική αναφορά για το τυρί, τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας Κρήτης και την ιστορική διαδρομή του Πηχτόγαλου Χανίων. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε ολοκλήρωση της τυροκόμησης (αξιολόγηση τυροπήγματος, στράγγισμα, αλάτισμα) και γευσιγνωσία από τους συμμετέχοντες.

Περισσότερα...

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.