«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Διενέργεια Εξετάσεων από τον ΕΦΕΤ στο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) στο πλαίσιο εφαρμογής της αρίθμ. 14708/2007, ενημερώνει για τη διενέργεια εξετάσεων από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Δικαίωμα στις εξετάσεις έχουν όσοι παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων  Επιπέδου-1.  

Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα πραγματοποιηθούν στις πιστοποιημένες αίθουσες της Κεντρικής δομής του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ηγουμένου Γαβριήλ 103-105) την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 και ώρες από 10:00 έως 15:00.

Η διάρκεια της κάθε εξέτασης θα είναι 30 λεπτά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, οι εξεταζόμενοι οφείλουν απαραιτήτως να φέρουν την ημερομηνία της εξέτασης τους: α. στυλό, β. τα απαραίτητα προσωπικά έγγραφα για την ταυτοποίηση τους (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα) καθώς και γ. να γνωρίζουν τον προσωπικό τους ΑΦΜ (όχι της επιχείρησης που απασχολούνται).

Τη μέριμνα για την ορθή διεξαγωγή των εξετάσεων θα φέρουν οι υπάλληλοι της Δ/νσης Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Πληροφορικής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΕΤ.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση διήμερου σεμιναρίου τυροκομίας από το Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο Μεσσαράς σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Μεσσαράς (Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο) σε συνεργασία με το Δημόσιο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου - Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Παρασκευή Προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Πηχτόγαλου Χανίων».

 

Στόχος του σεμιναρίου ήταν οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν το πιστοποιημένο ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) τυρί της Κρήτης, τη γεωγραφική ζώνη προέλευσης του γάλακτος και του προϊόντος (Ν. Χανίων), τα φυσικά, χημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του , τη μέθοδο  παρασκευής και κυρίως να συμμετάσχουν στην παρασκευή του παραδοσιακού κρητικού φρέσκου μαλακού άσπρου τυριού, άμεσης κατανάλωσης.

Το σεμινάριο ήταν διάρκειας δέκα (10) ωρών και περιελάμβανε θεωρητική παρουσίαση και ανάλυση των σταδίων παρασκευής, παρουσίαση του πιστοποιημένου τρόπου παρασκευής όπως έχει καταχωρηθεί στον ευρωπαϊκό κατάλογο DOORτης Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη», επίδειξη της μεθόδου παρασκευής ενώ κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν ενεργά στον τρόπο παρασκευής, στο εργαστήριο του ΠΓΣ Μεσσαράς (Γεωργική Σχολή). 

 

Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η καΧαλκιαδάκη Μαρία, Γεωπόνος,υπεύθυνη του ΠΓΣ Μεσσαράς και στη συνέχεια η καΧατζηγεωργίου Στέλα, Γεωπόνος,παρουσίασε τις εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσει η Γεωργική Σχολή Μεσσαράς και κυρίως τις εθελοντικές πρωτοβουλίες της Σχολής σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε το πρώτο στάδιο παρασκευής του τυριού που αφορούσε την παστερίωση και αργή πήξη του γάλακτος ενώ παράλληλα έγινε γενική και ειδική αναφορά για το τυρί, τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας Κρήτης και την ιστορική διαδρομή του Πηχτόγαλου Χανίων. Τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε ολοκλήρωση της τυροκόμησης (αξιολόγηση τυροπήγματος, στράγγισμα, αλάτισμα) και γευσιγνωσία από τους συμμετέχοντες.

Περισσότερα...

Απονομή Βεβαιώσεων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Τετάρτη 8 Μαρτίου, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης σε 150 καταρτιζόμενους του τουριστικού τομέα οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα του Λογαριασμού Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ 1-25) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)  που υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με την  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ειδικότερα οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν σε προγράμματα που εξειδικεύονταν σε: Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – HACCP, Αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών, Υγιεινή και Ασφάλεια, Τροφίμων και Εργασίας, Παραδοσιακή κουζίνα – Μαγειρική, BARΤENDER–SERVIS, Στέλεχος υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων, Γαλλικά τουριστική ορολογία. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη του ανθρώπου για συνεχή αναζήτηση και αυτοανακάλυψη της γνώσης, βελτιώνοντας όχι μόνο τις δεξιότητες και της ικανότητες του αλλά κυρίως μέσω της εσωτερικής επένδυσης στον ίδιο του τον εαυτό με στόχο να γίνει ακόμα καλύτερος αποτελώντας πρότυπο και δίδοντας κίνητρα στα ίδια του τα παιδιά.

Περισσότερα...

Συμμετοχή του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ. στην αξιολόγηση των πρωτοβουλιών για τα Bravo Awards

To Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου-Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) συμμετέχει στην αξιολόγηση των πρωτοβουλιών για τα βραβεία BRAVO!

Hπρωτοβουλία αναφέρεται ως το μοναδικό δημόσιο ΚΔΒΜ2 της χώρας μας που που έχει αναπτύξει εθελοντικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση προσωπικού που εμπλέκεται στον χειρισμό τροφίμων σε συσσίτια απόρων.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ!

 

Περισσότερα...

Διατροφή και Ασφάλεια Τροφίμων στα Σχολεία

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στο πλαίσιο καλλιέργειας ορθής καταναλωτικής συνείδησης των μαθητών της σχολικής κοινότητας όλων των βαθμίδων, έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων μέσα από τα οποία παρέχει συμβουλές στους μαθητές-καταναλωτές, αναφορικά με τα επιτρεπόμενα είδη καθώς και την τήρηση κανόνων πάνω σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. 

Ειδικότερα οι συμβουλές που έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του www.efet.grκαι στο τμήμα «Καταναλωτές»  (http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/consumers/consumers_info) αναφέρει:

«Το σχολείο πέρα από τον πρωταρχικό παιδαγωγικό και κοινωνικό-πολιτιστικό σκοπό του, πρέπει και μπορεί να αποτελεί και το μέσο για την προαγωγή της υγιεινής διατροφής και την εκπαίδευση των μαθητών σε θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων».

Στους παρακάτω συνδέσμους, μπορείτε να κατεβάσετε ενημερωτικά φυλλάδια με πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή και την ασφάλεια των τροφίμων στα σχολεία και εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την επιλογή τροφίμων από το σχολικό κυλικείο:

Περισσότερα...

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.