«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

«Εκπαίδευση για την πρόληψη της Σχολικής Αποτυχίας»

Tο K.E.KA.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρεια Κρήτης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, και tο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης (ΕΕLI),  ανακοινώνουν την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ για την Κινητικότητα εκπαιδευόμενων και προσωπικού ΕΕΚ με σκοπό την εκπαίδευση για την πρόληψη και καταπολέμηση της σχολικής αποτυχίας.

Βασικό στόχο του προγράμματος «Εκπαίδευση για την πρόληψη της Σχολικής Αποτυχίας» αποτελεί η επιμόρφωση εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πιστοποιημένων εκπαιδευτών της Δια Βίου Μάθησης με την εισαγωγή νέων μεθόδων προσέγγισης και συμβουλευτικής των μαθητών, αλλά και των γονέων με σκοπό την εμψύχωση τους και την αποτροπή εγκατάλειψης της σχολικής εκπαίδευσης.

Το σχέδιο προτείνει την κινητικότητα 12 σχολικών συμβούλων (πχ. ψυχολόγων, κοινωνιολόγων), εκπαιδευτικών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και εκπαιδευτών ενηλίκων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μαθητικής συμβουλευτικής προκειμένου να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο διάρκειας 5 ημερών, από 10 έως 14 Απριλίου 2017 στη Δανία, πάνω σε θεματικές που θα ενισχύσουν το έργο τους.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα αναβαθμίσουν τις γνώσεις και τις ικανότητες τους και θα εμπλουτίσουν τις δράσεις τους, οι οποίες με τη σειρά τους αναμένεται να συμβάλλουν στην δημιουργία κατάλληλου υποστηρικτικού πλαισίου για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι: η πιστοποιημένη καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Β2), η ενασχόληση με τη συμβουλευτική μαθητών ή η θέση-ιδιότητα που να επιτρέπει τη μέγιστη διάδοση των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων. Στις περιπτώσεις καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εκτιμηθεί η τυχόν συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ρεθύμνου και υπηρεσία σε δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Για τους εκπαιδευτές της ΔιαΒίου Μάθησης, θα εκτιμηθεί η πιστοποίηση "Εκπαιδευτή ενηλίκων" του Υπουργείου Παιδείας και η προϋπηρεσία τους σε δομές της Δια Βίου Μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Εκπαίδευσης στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου 2016. 

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.