«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Απονομή Βεβαιώσεων σε συμμετέχοντες σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης του ΛΑΕΚ 1-25

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου, η απονομή των βεβαιώσεων σε εργαζόμενους του τουριστικού τομέα, που ολοκλήρωσαν τα προγράμματα στο πλαίσιο του Λογαριασμού Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης 1-25/2015.

 

 

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών συνεργάστηκαν η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ξένιος Ζεύς», ως δικαιούχος φορέας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου και το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ουσιαστικό χαρακτήρα της Δια Βίου Μάθησης, ο οποίος όμως πηγάζει από την εσωτερική παρώθηση του ατόμου ώστε να αναζητήσει τη νέα γνώση όχι μόνο για να αποκτήσει τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες για το εργασιακό του περιβάλλον αλλά κυρίως για να αναζητήσει την εσωτερική βελτίωση, του ίδιου του ατόμου.  

 

 

 

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος, Δ/ντής Κατάρτισης, ως συντονιστής της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στον κυρίαρχο στόχο της διάχυσης της γνώσης των προγραμμάτων ΛΑΕΚ και κυρίως στην ανάγκη της συνεχόμενης αναζήτησης της γνώσης.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» κ. Μανόλης Περάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της εκπαίδευσης των στελεχών και στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα. Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι η ένωση θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού ως η μόνη διέξοδο στις νέες απατήσει του τουριστικού περιβάλλοντος καθώς και ο απερχόμενος Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Νικολιδάκης ο οποίος σημείωσε το υψηλό επίπεδο ποιότητας των εργαζομένων και το υψηλό ενδιαφέρον τους για συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις. Σ’ αυτό το δύσκολο εργασιακό και εξουθενωτικό περιβάλλον που ζούμε,  η γνώση αποτελεί προϋπόθεση επιβίωσης.   

 

Στην  συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης ΠΕ Ρεθύμνης Κα Μαρία Λιονή στην εισήγηση της παρουσίασε τις δράσεις που η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια με αιχμή δόρατος το ΚΕΚΑΠΕΡ και αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τους φορείς της ΠΕ Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης γενικότερα. Επιπρόσθετα ανέφερε «Αυτή η χρονιά ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά για την αιρετή Περιφέρεια Κρήτης αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα με πολλές εναλλαγές, γεμάτη αβεβαιότητα και κυρίως με πολλά ανοικτά μέτωπα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Παρ’ όλες τις αντιξοότητες καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο μέρος των στόχων μας και κυρίως να συνεχίζουμε μέσα σ’ αυτό δύσκολο περιβάλλον  να σχεδιάζουμε το αύριο για τους συμπολίτες μας και τα παιδιά μας!». Τέλος κατέληξε λέγοντας «Η παρούσα οικονομική συγκυρία, με τα απορρέοντα προβλήματα (ανεργίας,  μερικής απασχόλησης, εξειδίκευσης ανθρώπινου δυναμικού κ.ά), επιβάλλουν να συνεχίσουμε να επενδύσουμε ως Περιφέρεια Κρήτης στην ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της περιφέρειας Κρήτης. Αυτός αποτελεί κυρίαρχος στόχος της στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης!»

 

Τέλος ο κ. Δαράκης Μιχάλης Δ/ντής Ανάπτυξης ΠΕ Ρεθύμνης, αναφέρθηκε στoότι πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα σε εργαζόμενους και ανέργους να ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σύμφωνα με τις προσωπικές τους ανάγκες και κριτήρια, στο χρόνο που οι ίδιοι κρίνουν, με την παράλληλη υποβοήθηση για ανακάλυψη «κρυφών» ικανοτήτων. Πρότεινε επίσης διαμόρφωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στους φορείς κατάρτισης και δια βίου εκπαίδευσης προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τελικά των εργαζομένων και ανέργων και επεσήμανε την αναγκαιότητα ελέγχου της ποιότητας αλλά και της αποτελεσματικότητας των υλοποιούμενων προγραμμάτων.

Για το έτος 2015 το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης, υλοποίησε επτά (7) προγράμματα κατάρτισης, στο πλαίσιο του ΛΑΕΚ 1-25 του ΟΑΕΔ στα οποία συμμετείχαν 169 εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα. Τα προγράμματα αφορούσαν: 1. Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων, 2. Επικοινωνία, συμπεριφορά, διαχείριση παραπόνων στο τουριστικό περιβάλλον, 3. Η/Υ Διαδικτυακό Μαρκετινγκ, προβολή επιχείρησης μέσω των social media, 4. Παραδοσιακή Κουζίνα-Μαγειρική, 5. Γαλλικά, 6. Οροφοκομία -Υγιεινή και ασφάλεια χώρου εργασίας, 7. BARISTA (Τεχνικές και μέθοδοι παρασκευής καφέ)- BARTENDER.

Συνολικά την περίοδο 2012-2015 το ΚΕΚΑΠΕΡ διεκδίκησε και υλοποίησε 34 προγράμματα κατάρτισης τα οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 800 ωφελούμενοι.

 

Γνώμονας του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ είναι η συνέχιση των συνεργασιών και της δημιουργίας εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες προσαρμόζονται και ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των συμμετεχόντων. Στόχος είναι ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα αναβαθμίσουν το επαγγελματικό προφίλ και την ομαλότερη ένταξη των εργαζομένων στις δυναμικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, επενδύοντας παράλληλα στην εσωτερική ανάπτυξη του ίδιου του ατόμου. 

 

 

 

 

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.