«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Συνεργασία ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ με το Μ.Α.Ι.Χ. στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Livorg: Ένα ευρωπαϊκό έργο για την επαγγελματική εκπαίδευση στη βιολογική κτηνοτροφία».

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ). οργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Το σεμινάριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) στους χώρους του Παραρτήματος του ΚΕΚΑΠΕΡ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ στα Μυσσίρια (Δ/νση Δασών).

Τα δωρεάν μαθήματα απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, άνεργους γεωτεχνικούς και όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη βιολογική κτηνοτροφία.

Η εκπαίδευση θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο πλαίσιο της βιολογικής κτηνοτροφίας, όπως:

  • Πιστοποίηση της βιολογικής ζωικής παραγωγής,
  • Διαχείριση ζωικού κεφαλαίου,
  • Συστήματα διατροφής & στέγασης
  • Κανόνες ασφάλειας & υγιεινής

Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 80 ωρών, θα ξεκινήσουν τη 2η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, και θα περιλαμβάνουν ώρες διδασκαλίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε βιολογικές μονάδες του νομού Ρεθύμνου καθώς και χρήση διαδικτυακών εξ’ αποστάσεως (e-learning) μαθημάτων.

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Μ.Α.Ι.Χ., ενώ δύο από αυτούς θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους σε Πρόγραμμα ανταλλαγής & Εκπαίδευσης στο εξωτερικό (Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες).

Επίσης στις 5 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα δημοσιοποίησης σχετικά με το Έργο Livorg και τα πιλοτικά μαθήματα στο χώρο του παραρτήματος του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ στα Μυσσίρια (Δ/νσης Δασών).
Οι εγγραφή στα μαθήματα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Περισσότερες πληροφορίες & εγγραφή:

  • Βασίλης Γκισάκης (Γεωπόνος–Μ.Α.Ι.Χ.): Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ.: 6946 861 565
  • Αλέξανδρος Στεφανάκης (Κτηνίατρος):Τηλ.: 6974 091 314


Τα πιλοτικά μαθήματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου Δια Βίου Μάθησης Livorg, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το Έργο έχει διάρκεια δύο ετών και συμμετέχουν εταίροι από την Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Εσθονία και Πολωνία και Ελλάδα (ΜΑΙΧ.)

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.