Έναρξη προγραμμάτων για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ) ξεκινά την υλοποίηση τεσσάρων προγραμμάτων κατάρτισης στο πλαίσιο των δράσεων επιχορήγησης ανέργων νέων  ηλικίας έως 29 ετών για συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» το οποίο χρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο):

Α. Δράση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών». Αποτελέσματα: http://www.voucher.gov.gr

Β. Δράση του ΣΕΤΕ και της ΕΕΔΕ [συνδικαιούχοι κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α)], που έχουν αναλάβει την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους στον κλάδο του τουρισμού ηλικίας έως 29 ετών». Αποτελέσματα: http://www.sete-voucher.gr/

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση ωφελουμένων του προγράμματος VOUCHER, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Ηγουμένου Γαβριήλ 103-105) προκειμένου να συζητηθούν οι εξειδικευμένες ανάγκες των καταρτιζομένων και να πραγματοποιηθεί η οριστικοποίηση των προγραμμάτων. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο Δ/ντής & στελέχη του ΚΕΚΑΠΕΡ, οι οποίοι είχαν τη ευκαιρία να αναπτύξουν διαλογική συζήτηση με τους ωφελούμενους προκειμένου να διαγνωστούν οι πραγματικές ανάγκες των εκπαιδευομένων και κυρίως πως θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης που θα συμμετέχουν.

Τα προγράμματα που άμεσα θα λειτουργήσουν είναι:

Για την κατηγορία Υποχρεωτική, Δευτεροβάθμια & Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Στέλεχος σε Επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου αγαθών

Στέλεχος Διοίκησης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Για απόφοιτους Πανεπιστημίων & ΤΕΙ :

Ανώτερο Στέλεχος Σύγχρονης Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Στο πλαίσιο του τουρισμού θα υλοποιηθούν προγράμματα που αναφέρονται σε:

Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών και ειδικών ομάδων, τουριστικών επιχειρήσεων

Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα σχεδιάστηκαν πάνω στις αρχές, τους σκοπούς και τους στόχους των επαγγελματικών περιγραμμάτων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), φορέας που εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα υπόλοιπα προγράμματα κατάρτισης που έχουν ήδη ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα μας, θα υλοποιηθούν ανάλογα με την προσέλευση των επιλεγέντων στο πρόγραμμα VOUCHER.

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ανέργους που έχουν επιλεγεί ότι τα προγράμματα κατάρτισης & οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται το ΚΕΚΑΠΕΡ για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα μας http://www.kekaper.gr.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι νέοι και οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στοΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (πάροχος κατάρτισης) Ηγ. Γαβριήλ 103-105 Ρέθυμνο (απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα, 2ος όροφος) και στα τηλέφωνα: 28310 40050 & 28310 40052.

URL: http://www.kekaper.gr          E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.