«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Προγράμματα κατάρτισης στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών»

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), στο πλαίσιο  υλοποίησης της δράσης με τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών», που προκήρυξε η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους άνεργους που έχουν επιλεγεί, ότι τα προγράμματα κατάρτισης (80 ώρες θεωρία & 500 ώρες πρακτική άσκηση) που ο φορέας μας προτίθεται να υλοποιήσει σε συνεργασία με επιχειρήσεις του Ρεθύμνου είναι τα παρακάτω:

 

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ενδεικτικοί τίτλοι)

1

Στέλεχος σε επιχειρήσεις λιανικού & χονδρικού εμπορίου αγαθών

2

Λογιστική-Η/Υ-Οικονομία-Διοίκηση & Marketing

3

AUTOCAD-Περιβάλλον-Νομοθεσία-Τοπογραφικά

4

Συντήρηση κήπων-Παραγωγή φυτών-Αστικό πράσινο

5

Εστιατορική-Εστίαση

6

Θεατρικό παιχνίδι-Παιδαγωγικά

7

Τεχνικός Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων

8

Τεχνικό σχέδιο με Η/Υ

9

Ηλεκτρονικό εμπόριο-Δημιουργία e-shop-Τεχνικές προώθησης μέσω κοινωνικών δικτύων

10

Θέματα πιστοποίησης ISO

11

Υγιεινή & Ασφάλεια τροφίμων

12

Οικονομοτεχνικές μελέτες – Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών

13

Υπηρεσίες υγείας & πρόνοιας

14

Σύγχρονη εξυπηρέτηση πελατών

 

Οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται το ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ(για την υλοποίηση της πρακτικής άσκησης 500 ωρών/5 μηνών) καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων/ειδικοτήτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:  Εμπόριο γεωργικών φαρμάκων και εφοδίων, Σχεδιασμός και κατασκευές κτιρίων, Λογιστική, Πληροφορική, Λιανικό – Χονδρικό εμπόριο, Εξυπηρέτηση πελατών, Σούπερ μάρκετ, Γραφεία Δικηγορικά κ.ά., Παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί, Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών κ.ά.  (αναλυτικά στοιχεία: http://www.kekaper.gr)       

Επισημαίνεται ότι, σε κάθε περίπτωση η πρακτική άσκηση θα έχει συνάφεια με το αντικείμενο του προγράμματος θεωρητικής κατάρτισης που παρακολούθησε ο ωφελούμενος.

Πώς θα πληροφορηθεί ο ενδιαφερόμενος άνεργος τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr

Τι πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος άνεργος μετά την επιλογή του;

Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελουμένων, δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher) με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική) καθώς και υπηρεσίες  συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης. Επίσης αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει πάροχο κατάρτισης, πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

Για κάθε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι νέοι και οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (πάροχος κατάρτισης) στα τηλέφωνα: 28310 40052 & 28310 40050.

URL: http://www.kekaper.gr          E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.