«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Έναρξη προγράμματος εκπαίδευσης Ενεργειακών Επιθεωρητών Κτιρίων

Το  Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης (ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του 1ου Κύκλου των Προγραμμάτων Ενεργειακών Επιθεωρητών Κτιρίων, ενημερώνει τους μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων και σχολών (Πολυτεχνείο, Πολυτεχνικές Σχολές και  ΑΤΕΙ), ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του 6ου Προγράμματος Ενεργειακών Επιθεωρητών Κτιρίων.

 

 

 

 

 

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου κύκλου, θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για τους υπόλοιπους κύκλους (Λεβήτων και Εγκαταστάσεων Θέρμανσης,  Εγκαταστάσεων Κλιματισμού).

Ο φορέας μας παράλληλα ενημερώνει τους μηχανικούς που ήδη έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα των κτιρίων ότι μετά από ενημέρωση από το ΤΕΕ, στο διαδικτυακό χώρο που έχει δημιουργήσει στο DropBox, πραγματοποιήθηκε επικαιροποίηση και ανανέωση του εκπαιδευτικού υλικού ΤΕΕ/Κ.Εν.Α.Κ.

Τέλος σε επιστολή του Ειδικού Γραμματέα κ. Κουρουζίδη Μωυσή, προς τους Φορείς Εκπαίδευσης Ενεργειακών Επιθεωρητών ενημερώνει ότι το ΥΠΕΚΑ με πλήρη συναίσθηση της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας και ειδικότερα των μηχανικών έχει προβεί σε σειρά ενεργειών με στόχο την επιδότηση της εκπαίδευσης των υποψηφίων Ενεργειακών Επιθεωρητών και σύντομα αναμένεται η ανακοίνωση της σχετικής πράξης με τίτλο «Εκπαίδευση Μηχανικών για την απόκτηση της ιδιότητας του Ενεργειακού Επιθεωρητή», η οποία θα έχει και αναδρομική ισχύ (δηλαδή θα αφορά και όσους έχουν ήδη εκπαιδευτεί).      

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων αυτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση Οριστικών Αδειών για Ενεργειακούς Επιθεωρητές (με δεκαετή ισχύ), όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ. 100/2010 και της 192/31-10-2011 ΚΥΑ «Εκπαίδευση και εξεταστική διαδικασία Ενεργειακών Επιθεωρητών» (ΦΕΚ 2406 Β΄).

Με το πέρας της εκπαίδευσης και εφόσον οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθήσουν παραδόσεις, οι οποίες καλύπτουν τουλάχιστον το ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας των κυρίων μαθημάτων, το ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, θα χορηγήσει «Βεβαίωση Επαρκούς Παρακολούθησης» στους εκπαιδευόμενους, και παράλληλα αποστέλλει ονομαστικό κατάλογο των εκπαιδευομένων στο ΥΠΕΚΑ και στο ΤΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι υποψήφιοι, προκειμένου να λάβουν άδεια Ενεργειακού Επιθεωρητή και να εγγραφούν στα οικεία Μητρώα, είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε διαδικασία εξετάσεων, που θα διενεργηθούν από το ΤΕΕ μετά από δημοσίευση σχετικής πρόσκλησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονταιστο Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης, Ηγ. Γαβριήλ 103-105 (απέναντι από την Αγροτική Τράπεζα) 2ος όροφος & στα τηλέφωνα, 2831040051-52-50.

Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.