«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Υλοποίηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Νέων Αγροτών

Ο ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης–Περιφέρειας Κρήτης (Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ), υλοποιούν στο Ρέθυμνο εκπαιδευτικά προγράμματα νέων αγροτών. Η συνεργασία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο με την υλοποίηση και ολοκλήρωση των δύο πρώτων προγραμμάτων (ζωικής και φυτικής παραγωγής).
Τα δεκατρία προγράμματα (13) υλοποιούνται ταυτόχρονα στις πιστοποιημένες δομές του Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-Περιφέρειας Κρήτης στο Ρέθυμνο (11 προγράμματα) και στα Ανώγεια (2 προγράμματα) μετά από σχετική ανάθεση και έγκριση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που είναι και ο φορέας διαχείρισης και παρακολούθησης των παραπάνω προγραμμάτων. Συνολικά τα τρέχοντα προγράμματα παρακολουθούν 303 νέες και νέοι αγρότες. Ειδικότερα υλοποιούνται δέκα (10) προγράμματα Ζωικής Παραγωγής και τρία (3) Προγράμματα Φυτικής Παραγωγής. Μέχρι τις αρχές Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί συνολικά δεκαπέντε προγράμματα τα οποία θα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 350 νέοι αγρότες. Να σημειωθεί ότι στους άλλους νομούς της Κρήτης (Χανίων, Ηρακλείου και Λασιθίου) υλοποιούνται συνολικά δεκατέσσερις (14) εκπαιδεύσεις, ένδειξη της δυναμικής του νομού Ρεθύμνου στον τομέα της γεωργίας και κτηνοτροφίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης για τους Νέους Αγρότες είναι ενταγμένα στο Μέτρο 1.1.2. «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα Προτεραιότητας 1, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με κωδ. Πράξης ΟΠΣ 303157, Υποέργο 8. Το κάθε πρόγραμμα είναι διάρκειας 150 ωρών και η θεματολογία τους επικεντρώνεται στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή. 

«Αναλάβαμε μια δύσκολη αποστολή σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προς όφελος των Ρεθυμνιωτών αγροτών μας προκειμένου να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν στους όμορους νομούς. Όλοι γνωρίζουμε ότι η εκπαίδευση των νέων αγροτών δεν είναι μια τυπική εκπαιδευτική διαδικασία. Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον απαιτεί από τον νέο αγρότη σύνθετες δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες αναφέρονται τόσο στην εκτέλεση της αγροτικής δραστηριότητας όσο και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων αυτών δίδοντας στους νέους μας τη δυνατότητα να αναπτύξουν οι ίδιοι την κριτική τους ικανότητα το αποτέλεσμα της οποίας θα τους βοηθήσει να λάβουν τις σωστές αποφάσεις στο περιβάλλον δράσης τους. Ως Περιφέρεια Κρήτης, η αγροτική εκπαίδευση αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Κα Λιονή. 

Δελτίο ενημέρωσης

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε αυτόματα με ειδήσεις και νέα από το ΚΕΚΑΠΕΡ.

Το e-mail σας*


Online χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 20 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.