«Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης – Περιφέρειας Κρήτης»

Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

  

Εναρκτήρια Συνάντηση του ευρωπαϊκού σχεδίου με τίτλο «To Ψυχόδραμα ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην Εκπαίδευση»

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο και στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κατάρτισης για την Απασχόληση, από τις 21 έως 22 Οκτωβρίου, που αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο «To Ψυχόδραμα ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην Εκπαίδευση».

Το σχέδιο υλοποιείται στο πλαίσιο του τομεακού προγράμματος LeonardodaVinci (LdV), Δράση Πολυμερή Σχέδια Μεταφοράς Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης (LifelongLearning) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εθνική Αρχή του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι εταίροι από τέσσερις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία). Ειδικότερα επικεφαλής εταίρος είναι το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ενώ συμμετέχουν το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (Ελλάδα),  το ΕSTLifelongLearningCenter (Πολωνία),  CentroMachiavelliS.r.L (Ιταλία), το ALECOPS. COOP (Ισπανία) και το BielskieStowarzyszenieArtystyczneTeatrGrodzki (Πολωνία) ως συνεργαζόμενος εταίρος.

Κατά την διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης πραγματοποιήθηκε, παρουσίαση των εταίρων και των δραστηριοτήτων που έχουν αναπτύξει στις περιοχές δράσης τους,  τα πακέτα εργασίας και αποσαφηνίστηκε ο ρόλος του κάθε εταίρου,  η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα εργαστούν και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας. Διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των εταίρων διαθέτουν σημαντική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω των διακρατικών σχεδίων.

Σχετικό Video 

Στο πλαίσιο των εργασιών η ομάδα εργασίας του προγράμματος επισκέφτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Π.Ε Ρεθύμνης Κα Μαρία Λιονή και την ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του διακρατικού σχεδίου και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και να ενημερωθεί για τις δράσεις που πρόκειται να αναπτύξουν. «Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, αποτελεί στρατηγικό μας στόχο, ακολουθώντας τους στρατηγικούς στόχους της Ε.Ε για την εκπαίδευση και κατάρτιση για το 2020. Σ’ αυτό το δυσμενές περιβάλλον απασχόλησης η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να  αξιοποιήσει τη γνώση της, την εμπειρία της και την διάθεση για προσφορά στον τομέα της επιμόρφωσης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Το ΚΕΚΑΠΕΡ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα αυτό. Οι νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι αποτελούν το επίκεντρο όχι μόνο της εκπαίδευσης ενηλίκων αλλά γενικότερα της εκπαίδευσης με στόχο να συμβάλλουν εργαλειακά στην ανάπτυξη προβληματισμού ο οποίος θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της βελτίωσης του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου μέσα από την ανάπτυξη της αυτογνωσίας και κυρίως της ανακάλυψης της γνώσης μέσω της βιωματικής μάθησης», ανέφερε η Κα Λιονή.

Στη συνέχεια οι εταίροι επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΚΕΚΑΠΕΡ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ και ξεναγήθηκαν από τα στελέχη του φορέα ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα της παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης και να συνομιλήσουν με τους καταρτιζόμενους, μεταφέροντας τους την εμπειρία τους από τις περιοχές τους, πάνω σε θέματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

 

 

Το έργο θα διαρκέσει δύο έτη (φθινόπωρο του 2015), οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στην τελική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο.  

Δελτίο ενημέρωσης

Εγγραφείτε για να ενημερώνεστε αυτόματα με ειδήσεις και νέα από το ΚΕΚΑΠΕΡ.

Το e-mail σας*


Online χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος

Σύνδεση

Copyright © 2011. Study To Learn. All Rights Reserved.